nedeľa 3. apríla 2011

DOM- prípojky

Ako som už spomínal, dom nebude napojený na plyn, takže to je o niečo ľahšie a v neposlednom rade aj lacnejšie. Takže u nás sa jedná o zriadenie prípojky elektriny, vody a napojenie na verejnú kanalizáciu. Asi najkomplikovanejšie je napojenie kanalizácie, vzhľadom na to, že dom bude pod úrovňou obecnej kanalizácie... Museli sme prerobiť projekt a pristúpiť k prečerpávaniu splaškov.
Keďže by mali v dohľadnej dobe robiť na ulici popred nás nový asfaltový koberec, musíme aj tu zvoliť nie celkom štandardný postup a napojiť ešte nepostavený dom na všetky siete, aby sme potom nemuseli zasahovať do novozrekonštruovanej komunikácie... Na niečo to bude určite dobré a my budeme mať pred domom nádhernú neporušenú cestu... dúfam...
prečerpávacia nádrž

potrubie 6/4 na prečerpávanie splaškov

budúca vodomerná šachta

šachta pripravená na zabetonovanie

vodomerná aj revízna šachta viacmenej pripravené

výkop pre uloženie hadice na vodu, elektriny a chráničky pre ďalšie prípojky

Do ryhy hlbokej cca 120 cm sme najprv dali hadicu na vodu a asi o pol metra vyššie potom elektro káble a chráničku na slaboprúdové vedenia (plus rezerva do budúcna...)

DOM- terénne úpravy

Vzhľadom na podmienky pozemku( nemali sme ani kde zložiť stavebný materiál) sme museli zvoliť nie celkom klasický postup výstavby a tak sme prvé začali s úpravami pozemku. Tak sme postupne zrealizovali spodný oporný múr, ktorého súčasťou bude malá pivnička na zeleninu či vínko... Teraz nám slúži ako "stavebná búda".




Na rad prišiel aj horný oporný múr, ktorý bude tvoriť základ pre pergolu ako kryté státie pre naše auto.
Nateraz sa nám vytvorila rovná plocha, kde budeme môcť skladať stavebný materiál...